ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΟΜΕΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 • ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΑΡΓΙΘΕΑΣ, ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ & ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ (ΣΕ ΜΗΚΟΣ 9ΧΛΜ) ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΚΡΑΝΙΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ (Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ). ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ ΚΡΑΝΙΑΣ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ «ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΑΠΟ 17 – 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 37 ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ «ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΠΠΑΣΙΩΤΗ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΠΠΑ – ΠΥΡΓΟΥ ΙΘΩΜΗΣ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ. ΕΓΙΝΕ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΙΣΧΥΡΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ (ΞΩΚΛΗΣΙ) ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΠΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.
 • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ «ΙΑΝΟΥ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 49 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ – ΑΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΑΜΙΣΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ – ΑΕ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ» ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ – ΑΕ ΠΟΛΥΘΕΣΙΟΥ ΠΑΡΚΙΓΚ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ – ΑΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΠΑΛΑΝΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ – ΑΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΜΠΕΛΕΥ» ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΣΤΗΝ Ε.Ο ΜΟΥΖΑΚΙ – ΑΝΘΟΧΩΡΙ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ – ΑΕ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΥΚΟΦΥΤΟΥ  ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΠΡΟΣ Ι.Μ. ΣΠΗΛΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΛΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ «ΙΑΝΟ». Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 12,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 370.000 ΕΥΡΩ ΔΡΑΣΕΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.
 • ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ. ΚΟΣΤΟΣ 180.000 ΕΥΡΩ. ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ).
 • ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ. ΚΟΣΤΟΣ 65.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ).
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 5Η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ – ΑΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ –ΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΗΝ 5Η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ 5 ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΛΟΓΩ ΜΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΜΟΥΖΑΚΙ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ – ΓΕΛΑΝΘΗ (ΟΙΚΙΣΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ). Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.
 • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» (ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «EMPOWERING ENERGY POOR CITIZENS THROUGH JOINT ENERGY INITIATIVES – POWERPOOR», ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ HORIZON 2020. ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ POWERPOOR ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (Π.Χ. ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, Κ.Α.). ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» ΑΛΛΟΙ 12 ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (HOUSING EUROPE ΚΑΙ ECN), ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ICLEI EURO), ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (INTRASOFT), ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ENERGIAKLUB), ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ (DOOR), ΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ (EKYL), ΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ (ZREA), ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΙΝΖΕΒ), ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (SOFENA), ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (COOPERNICO) ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (GOIENER). ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΕΜΠ).
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ. ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ – ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ – ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ κ.α. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
 • ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ – ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΕΓΑΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ». ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΤΕΓΙΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ: ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» (ΑΝΚΑ–ΑΕ) ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ LEADER (ΠΑΑ 2021 – 2027) ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ 2024.
 • ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ITAMOS MOUZAKI» ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ» ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΟΜΙΚΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
 • ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ – ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΔΡΩΝ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.
 • ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΧΥΤΕΑ), ΑΜΙΑΝΤΟΥΧΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ/ΟΥΣ.
 • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ:
 • Επαναλειτουργία παραρτήματος του ΕΦΚΑ στο Μουζάκι όπως γινόταν πριν το 2011, οπότε και καταργήθηκε το τότε τοπικό κατάστημα ΙΚΑ στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών δαπανών και του περιορισμού των κρατικών δομών.
 • Επιτάχυνση αποδέσμευσης πιστώσεων για την πληρωμή εργολάβων που δούλεψαν μετά τον «Ιανό» και παραμένουν ανεξόφλητοι τα τελευταία δυο χρόνια για το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της τότε εργασίας τους.
 • Ελεύθερη, για τους ΟΤΑ, απόληψη από ποτάμια, υλικών που χρειάζονται για εκτέλεση έργων κυρίως οδοποιίας, καθώς ακόμη και μετά την ψήφιση σχετικής κυβερνητικής τροπολογίας τίθενται εμπόδια με διάφορες προσφυγές.
 • Άμεση επίλυση της εκκρεμότητας που υπάρχει για το δρόμο (Υφιστάμενη Επαρχιακή Οδός Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα ο οποίος υπέστη κατολίσθηση (Μύλος) και καθιζήσεις στην περιοχή Ανθοχωρίου. Μέχρι σήμερα έχει διακοπεί η επικοινωνία των δυο Δήμων λόγω επικινδυνότητας του δρόμου και αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης των αναγκαίων τεχνικών εργασιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που διέταξε μετά από επιτόπια αυτοψία με το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θ. Στάθη, ο πρώην Υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννης.
 • Έγκριση χρηματοδοτήσεων για τα ΤΟΕΒ Αγναντερού, Κρανιάς, Λαζαρίνας, Γελάνθης, του Δήμου Μουζακίου προκειμένου να προβούν σε αποκαταστάσεις στα αρδευτικά δίκτυα αρμοδιότητάς τους. Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω ΤΟΕΒ δεν έλαβαν οικονομικές ενισχύσεις από την κεντρική διοίκηση μετά τον «Ιανό», όπως συνέβη με άλλους Οργανισμούς.
 • Τακτοποίηση του μείζονος ζητήματος με τις ζημιές του «Ιανού» στα εσωτερικά δίκτυα των Τοπικών Κοινοτήτων που δεν αντιμετωπίστηκαν από τον Δήμο Μουζακίου λόγω έλλειψης διαθέσιμων κονδυλίων και μέσων.
 • Άμεση ολοκλήρωση του έργου καθαρισμού ποταμών που αφορά στα αναχώματα που «έσπασαν» κατά τον «Ιανό» και στο φαινόμενο «Διομήδης» στην περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιοχωρίου – Κρανιάς – Μαγούλας.
 • Υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για κατά προτεραιότητα ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία προτάσεων έργων που κατέθεσαν Ιανό-πληκτοι Δήμοι.
 • Γρήγορη ολοκλήρωση των μελετητικών διαδικασιών κατασκευής του Φράγματος Μουζακίου. Η ύπαρξη του Φράγματος Σμοκόβου τόσο κατά τον «Ιανό», όσο και την επόμενη σφοδρή κακοκαιρία «Διομήδης», λειτούργησε προστατευτικά για το Δήμο Σοφάδων και συνέβαλε στον περιορισμό των ζημιών στην περιοχή γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα και του Φράγματος Μουζακίου.
 • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΟΠΩΣ:
 • Το θεματικό συνέδριο με τίτλο: «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του», με τη συμμετοχή σπουδαίων συγγραφέων, ερευνητών, καθηγητών πανεπιστημίου και διδακτόρων από όλη την Ελλάδα, με απώτερο σκοπό να «φωτιστούν» μεταξύ άλλων πτυχές της ζωής του μεγάλου ήρωα και να σκιαγραφηθεί η εποχή του αγώνα της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 
 • Η έκδοση βιβλίων του τοπικού ιστορικού ερευνητή Κ. Νικόλαου Βλάχου για το βίο του ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη.
 • Η έκδοση βιβλίου του ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών και δημοτικού συμβούλου κ. Χρ. Μητροπάνου για τον Άγιο Κωνσταντίνο εκ Καπούας (Τ.Κ. Καππά).
 • Τα αποκαλυπτήρια προτομής του αγνοούμενου επιλοχία κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Γρηγορίου Ραχωβίτσα. Έγιναν στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Ακακίου της γενέτειράς του ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας.
 • Τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου για την απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Τούρκους την 18η Αύγουστου 1881, στην τοποθεσία «Βρύση Κόμπελου» της Τ.Κ. Λοξάδας.
 • Η εκδήλωση για το «έτος Κατσαντώνη» και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Μαυρομματίου.
 • Οι τελετή μνήμης για τα αδικοχαμένα θύματα της οικογένειας Καπέλλα – κατά τη διάρκεια  βομβαρδισμού την περίοδο της κατοχής τον Φεβρουάριο του 1943 – στην τρίγωνη πλατεία επί της συμβολής των οδών Ξιούτη και Μάγειρα, του Μουζακίου.
 • Η τελετή μνήμης που έγινε για πρώτη φορά φέτος στο Μουζάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την εφιαλτική 8η Ιουνίου του 1943, όπου οι κάτοικοι του Μουζακίου και των γύρω χωριών βίωσαν την απανθρωπιά, την αγριότητα των Ιταλών κατακτητών, ένα αδιανόητο Ολοκαύτωμα.
 • Η συνδιοργάνωση κάθε χρόνο των Πολιτιστικών Συναντήσεων Παιδιών με τον Λαογραφικό Όμιλο «Καραγκούνα» και άλλους φορείς του Νομού Καρδίτσας.
 • Η συνδιοργάνωση με την «Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω» και άλλους φορείς κάθε χρόνο, των Διεθνών Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability).
 • Η συνδιοργάνωση κάθε χρόνο με το Ωδείο Καρδίτσας Ν. Ευθυμιάδης σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, Διεθνών Συναντήσεων Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
 • Η διοργάνωση Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του αδικοχαμένου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Ηλία Μπρέλλα στο γήπεδο της γενέτειράς του Μαυρομμάτι και έδρα του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου «Ο Καραϊσκάκης» όπου αγωνίζονταν εν ζωή. Στο Τουρνουά συμμετείχαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της θρυλικής Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, των Επίλεκτων Καρδίτσας και ο Α.Σ. «Ο Καραϊσκάκης».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. 2019 – 2023

Στα ΚΔΑΠ: Τα τελευταία 4 χρόνια το ΚΔΑΠ Μουζακίου απασχολεί παιδιά στον ευρύτερο Δήμο Μουζακίου, ωφελούμενα και μη, του Προγράμματος Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΕΕΤΑΑ. Συγκεκριμένα, το έτος 2019-2020 απασχολήθηκαν συνολικά 55 παιδιά σε Μουζάκι , Κρανιά , Μαγούλα ,και Αγναντερό. Συνολικά 62 παιδιά το έτος 2020 – 2021. Συνολικά 76 παιδιά το έτος 2021 -2022. Το έτος δε 2022-2023, με τις προσθήκες των ΚΔΑΠ που δημιουργήθηκαν σε Μαγουλίτσα και Μαυρομμάτι απασχολήθηκαν περίπου 100 παιδιά. Τα αντικείμενα που διδάσκονται είναι γυμναστική, παραδοσιακοί χοροί, μουσική (μουσικοκινητικό παιχνίδι, εκμάθηση του ρυθμού κ.α.), εικαστικά ( χειροτεχνίες, κατασκευές με διάφορα υλικά, επεξεργασία πηλού κ.α.) και κυρίως μαθησιακή υποστήριξη  στις μικρές ηλικίες. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο είναι χριστουγεννιάτικες γιορτές, αποκριάτικα πάρτι, πασχαλινές δημιουργίες όπως και πασχαλινά bazaar, παρελάσεις κυρίως την 25η Μαρτίου, εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα και καλοκαιρινά χάπενινγκ στο κλείσιμο κάθε χρονιάς.

Στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου: Την 4ετια που πέρασε, το Δημοτικό Ωδείο και η Φιλαρμονική διέγραψαν επιτυχημένη πορεία παρά τους αυστηρούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τις κοινωνικές δραστηριότητες λόγω πανδημίας. Ενώ πολλά Ωδεία της χώρας σταμάτησαν τα μαθήματα τους, το Ωδείο του Δήμου Μουζακίου λειτουργούσε κανονικά με εφαρμογή εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τηρώντας σε όλες τις σχετικές διαδικασίες τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Έτσι δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μαθημάτων. Είναι ενδεικτικό ότι στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, με όλες τις δυσκολίες που υπήρξαν, δόθηκαν 16 πτυχία αρμονίας και μια βεβαίωση παραδοσιακού κλαρίνου.  Η δε Δημοτική φιλαρμονική στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δήλωσε το παρών σε κάθε παρέλαση, λιτανεία, η άλλες εκδηλώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τελική επιτυχία  τους. Επιπλέον, κατά καιρούς το Δημοτικό Ωδείο και η Δημοτική Φιλαρμονική, έχουν πραγματοποιήσει πολλά φεστιβάλ όπου βραβεύονται συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο. Αξιόλογη ήταν στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα και η παρουσία της Χορωδίας Γυναικών Μουζακίου το χρονικό διάστημα πριν την πανδημία. Στη συνέχεια διακόπηκε η λειτουργία της λόγω των κρατικών μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού και ξανάρχισε λίγο πριν την οριστική κατάργησή τους με νέες προοπτικές. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα συστάθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αγναντερού νέα Γυναικεία Χορωδία, δείγμα της ενεργής συμμετοχής των συνδημότισσών μας σε κοινωνικές δράσεις σε όλο το Δήμο Μουζακίου. Σημαντικός είναι επίσης ο αριθμός των μαθητριών και μαθητών που εγγράφονται στο Δημοτικό Ωδείο κάθε χρόνο, καθώς κυμαίνεται στα 150 παιδιά.

ΔΟΜΗ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» φέτος απέκτησε πλέον τακτικούς υπαλλήλους με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή καθώς αποδείχθηκε ότι είναι από τις πλέον απαραίτητες Κοινωνικές Δομές όχι μόνο για το Δήμο Μουζακίου, αλλά συνολικά για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα στελέχη της παρέχουν συνεχώς από την ίδρυσή της, οργανωμένη και συστηματική φροντίδα σε ηλικιωμένους, Άτομα με Αναπηρίες και άτομα που πάσχουν από ψυχική νόσο ή νοητική υστέρηση, εξασφαλίζοντας σε αυτά αξιοπρεπή, ποιοτική, αυτόνομη διαβίωση με παραμονή τους στο φυσικό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, παρεχόμενες υπηρεσίες ήταν οι εξής:

•          ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ

•          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

•          ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

•          ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

•          ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

•          ΑΤΟΜΙΚΗ – ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

•          ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ (ΨΩΝΙΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ).

Η Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Μουζακίου αποτελείται από τρείς ομάδες παροχής υπηρεσιών με 11 εργαζομένους σε:

α) Μουζάκι (Στο χώρο της Μαθητικής Εστίας),

β) Φανάρι  (Συστεγάζεται με το Αγροτικό Ιατρείο στο πρώην Δημαρχείο Ιθώμης)και

γ) Αγναντερό (Συστεγάζεται με το Περιφερειακό Ιατρείο).

            Η κάθε ομάδα απαρτίζεται από:

–  Κοινωνικό Λειτουργό

–  Νοσηλεύτρια

– Οικογενειακή Βοηθό.

ΕΤΟΣΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ
2019211
2020220
2021228
2022203
2023208
ΣΥΝΟΛΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2019 – 2023
ΥΠΗΡΕΣΙΑΣΥΝΟΛΑ
ΑΤΟΜΩΝ/
ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Ατομική Κοινωνική Στήριξη620
Κοινωνική Στήριξη Οικογένειας160
Νοσηλευτική Φροντίδα3840
Υγιεινή και καθαριότητα οικείας35
Αγορές ειδών πρώτης ανάγκης450
Φαγητό – Σίτηση2880
Διασύνδεση με Μονάδες Υγείας και Ιατρούς468
Συνοδεία / Διαμεσολάβηση με φορείς62
Ενημέρωση για παροχές που δικαιούνται1680

Τονίζεται ότι και οι  ομάδες παρέχουν φαγητό. Συγκεκριμένα:

 • Η ομάδα Μουζακίου καθημερινά μεταφέρει και παραδίδει 34 μερίδες φαγητού,
 • Η ομάδα Φαναρίου καθημερινά μεταφέρει και παραδίδει 17 μερίδες φαγητού.
 •  Η ομάδα Αγναντερού μεταφέρει καθημερινά και παραδίδει 25 μερίδες φαγητού.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΚΑΠΗ

Πολύ σημαντική είναι και η δραστηριότητα του «Κέντρου Κοινότητας» Δήμου Μουζακίου, μια από τις νέες Κοινωνικές Δομές που ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια στους Δήμους, σχεδιάστηκαν από το ΥΠ.ΕΣ. και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ  2014-2020. Το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Μουζακίου στελεχωνόταν από δύο Κοινωνικούς Επιστήμονες, μία Κοινωνική λειτουργό και μία ψυχολόγο. Λόγω των αυξημένων αναγκών και αφού δόθηκε η δυνατότητα της επέκτασης, το «Κέντρο Κοινότητας», από τον Απρίλιο του 2023 στελεχώνεται και από δεύτερο ψυχολόγο παρέχοντας μεγαλύτερη στήριξη σε παιδιά, οικογένειες και μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ωφελούμενοι του Κέντρου  είναι :

 • Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Μουζακίου.
 • Ωφελούμενοι του προγράμματος << Ελάχιστο  Εγγυημένο Εισόδημα>> (ΕΕΕ)»(αιτήσεις/τροποποιήσεις/ερωτήσεις ΕΕΕ).
 • Άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
 • Άνεργοι/ες , παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.
 • Άτομα με προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας , γήρατος, έλλειψη στέγης  και χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας.
 • Γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας» βασίζεται στους τρείς παρακάτω κεντρικούς άξονες:

Α. Υποδοχή- Ενημέρωση- Υποστήριξη πολιτών.

Β. Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές.

Γ. Παροχή υπηρεσιών βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και διασφάλισης της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

• Συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στην αγορά εργασίας

• Υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού

• Συμβουλευτική ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες

 • Προγράμματα για συνδρομή στην δημιουργία ευκαιριών για νέους

• Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό & κοινωνικό περιεχόμενο.

 • Συγκέντρωση & διανομή βασικών αγαθών

Το Κέντρο λειτουργεί και τράπεζα ρουχισμού η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με προσφορές δημοτών. Άλλες υπηρεσίες που προσφέρει είναι: Ενημέρωση και Διεκπεραίωση αιτήσεων  χορήγησης επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ όπως είναι το  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το  Επίδομα  Στέγασης, τα Προνοιακά Αναπηρικά, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Επίσης, διεξάγει κοινωνικές έρευνες μετά από αίτημα των πολιτών για την εξακρίβωση της σύνθεσης του νοικοκυριού, στοιχείων παροχής ΔΕΗ,  αστεγίας κ.α.. Επιπλέον, ασχολείται με την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της κοινότητάς μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Υπογραμμίζεται ότι, το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Μουζακίου, την τελευταία 4ετία, έχει εξυπηρετήσει και εγγράψει 667 μοναδιαίους πολίτες, ενώ έχει διεκπεραιώσει 7.448  αιτήματα.

Πριν λίγο καιρό άρχισε στο Δήμο Μουζακίου να λειτουργεί κανονικά και «Κοινωνικό Παντοπωλείο», το οποίο παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων, ρούχων και ιματισμού σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κριτήριο ένταξης ωφελουμένων είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Παρά την τριετία της πανδημίας της COVID-19, οι δράσεις των δομών Κ.ΑΠ.Η. κατά την παρούσα δημοτική θητεία ήταν ουκ ολίγες με τήρηση βέβαια των μέτρων προστασίας που είχε θεσπίσει η Ελληνική Πολιτεία. Οι βασικότερες από αυτές είναι η εφαρμογή προγράμματος προληπτικών ελέγχων με μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης καθημερινά στο κεντρικό Κ.ΑΠ.Η. Δ. Μουζακίου καθημερινά. Διοργάνωση εκδηλώσεων επετειακού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Πραγματοποίηση μονοήμερων και πολυήμερων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εξορμήσεων καθώς επίσης εκδρομές για θαλασσινά μπάνια, ιαματικά λουτρά και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.