Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», από τη μεγάλη Εργοληπτική Εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., στο Δήμο Μουζακίου.

Τα πρώτα εργοτάξια έχουν δημιουργηθεί στις παρυφές του Μουζακίου μέσα στον ποταμό Πάμισο, (από το ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου μέχρι τη γέφυρα Μπαλάνου) και στην έξοδο της Τοπικής Κοινότητας Πευκοφύτου στην κεντρική οδό προς Ανατολική Αργιθέα (Ι.Μ. Σπηλιάς).

Ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης πραγματοποίησε περιοδεία στις δυο περιοχές προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των παρεμβάσεων από τους επιβλέποντες της κατασκευαστικής.

Όπως διαπίστωσε, στο Μουζάκι τα μηχανήματα και το εργατικό προσωπικό είναι διασπαρμένα σε αρκετά σημεία κατά μήκος της κοίτης του Παμίσου και οι εργασίες διευθέτησής της και κατασκευής υποστρωμάτων όπου θα γίνει η νέα περιφερειακή οδός της πόλης, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, αφού δεν διακόπηκαν ούτε στη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας! 

Σε ότι αφορά στο Πευκόφυτο, λόγω μοναδικότητας της οδικής σύνδεσης με την Αν. Αργιθέα, μηχανήματα και προσωπικό επιδίδονται σε «αγώνα δρόμου» για να αποκαταστήσουν σε σύντομο χρόνο τη σοβαρή ζημιά που υπέστη το οδόστρωμα από σημαντική καθίζηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί σχεδόν στη μέση η παλιά οδός σε μήκος περίπου 50 μέτρων.

Υπογραμμίζεται ότι ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών την πραγματοποίηση ενημερωτικής σύσκεψη στο Μουζάκι με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων στα έργα αποκατάστασης ζημιών του «Ιανού», (Δήμος, Υπουργείο, Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΤΕΡΝΑ). Το σκεπτικό του αιτήματος είναι σε αυτή τη συνάντηση να συζητηθούν αναλυτικά τα μελετητικά, επιχειρησιακά και οικονομικά δεδομένα για τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες, είχε επισκεφθεί τα έργα στον Πάμισο το αρμόδιο τεχνικό στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών κ. Κων/νος Τριχάκης, τον οποίο συνάντησε και συζήτησε μαζί του την εξέλιξή τους, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Μουζακίου κ. Γιάννης Πατσιαούρας.